Det er ikke et fængsel, men - 10 nye beboere og 25 ansatte i Rødbyhavn

Tirsdag 24. oktober 2017 kl. 20:33

Det er ikke et fængsel, men - 10 nye beboere og 25 ansatte i Rødbyhavn
Kofoedsminde åbner i den kommende måned en ny sikret afdeling med plads til 10 beboere (ved dom anbragte), og i den forbindelse har "fængslet" for psykisk udvikling hæmmede inviteret sit hjemsted - hele færgebyen Rødbyhavn til åbent hus. Det holdes næste mandag, 2 dage før 25 nye ansatte har deres første arbejddag. Med de nye 10 pladser når Kofoedsminde op på 73, og med de nye medarbejdere op på 375 ansatte. En beundringværdig fængsel-institution med et unikt liv for de anbragte og udfordrende, men inspirerende dagligdag for de ansatte. Kofoedsminde er eneste af sin slags i Danmark.

Også studerende er inviteret til åbent hus næste mandag. Dem venter man faktisk 250 af, fordi det er deres mulige fremtidige arbejdplads.

Foruden 10 nye pladser er der opført en ny skole- og musikbygning. Allerede på torsdag er der officiel indvielse af udvidelsen.


© Copyright 2018 guldborgsundavis.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.