Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Landsbyprisen 2011 i Guldborgsund tildelt Vester Kippinge

Fredag 24. juni 2011 kl. 11:48

Landsbyprisen 2011 i Guldborgsund tildelt Vester Kippinge
Gunnar Vilh. Huge overrækker landsbyprisen til Vester Kippinge.
I overværelse af op mod et halvt hundrede mennesker blev Vester Kippinge på Nordfalster Sankt Hans dag tildelt prisen ”Årets landsby 2011” i Guldborgsund Kommune. Prisen blev overrakt af formand for Kulturelt Samråd Gunnar Vilh. Huge. Prisen blev på landsbyens vegne modtaget af Inge Holse i spidsen for Vester Kippinge Beboerforening. Med æren som årets landsby følger 15.000 kr., der kan anvendes til understøttelse af aktiviteter i Vester Kippinge. Huges tale ved overrækkelsen bringer vi her:

”Det med stor glæde, at jeg på Kulturelt Samråds vegne kan udnævne Vester Kippinge som den 3. landsby i Guldborgsund Kommune til årets landsby.

I indstillingen til at blive årets landsby skriver Jeres formand, som jeg må betragte som en ildsjæl, at foreningen ikke er ret stor, men I prøver på at skabe noget fællesskab for byen Vester Kippinge, samt at holde Jeres by pæn og præsentabel, alle sådanne småting som er med til at skabe grobund for et godt sammenhold. Bl.a. til dette formål har i lavet Jer en petanquebane.

Videre har I i ansøgningen givet udtryk for, at I ønsker meget at få oprenset Jeres gadekær. Et projekt det har knebet med at få udført.

I fundatsen for kultur- og fritidsudvalgets landsbypris står der, at den har til formål:

At belønne kulturelle initiativer, som udspringer af eller er til gavn for Guldborgsund Kommunes kultur- og fritidsliv i landsbyerne.

At belønne lokale aktiviteter, som profilerer kommunens kultur- og fritidsliv i landsbyerne.

At belønne initiativer, som har til hensigt at støtte landsbylivet i bred forstand ved bevarelse af såvel miljø som levevilkår.

Formålsparagraffer, som har til hensigt at støtte tiltag, der har en længerevarende virkning for landsbyen.

Derfor har Kulturelt Samråds forretningsudvalg fundet Vester Kippinge meget værdig til at modtage den 3. landsbypris i Guldborgsunds Kommunes regi, fordi I vil sætte Jeres gadekær i fin stand til glæde for Jer selv og de mange, som tager turen forbi herude på ”de små veje”.

Jeg vil også på Kulturelt Samråds vegne foreslå Jer, at I f.eks. bruger en lille del af beløbet til at få opstillet en sten ved gadekæret, hvorpå I får indhugget ”Årets Landsby 2011”. Så vil I have et godt minde I kan se tilbage på og samles om.

Ud over at I her i Vester Kippinge er udnævnt til årets Landsby 2011 medfølger der en check på 15.000 kr. Et beløb, som jeg håber, I vil bruge i henhold til Jeres ansøgning og som jeg tidligere i dag har givet udtryk for således, at I kan få opbygget er rigt landsbyliv.”


© Copyright 2019 guldborgsundavis.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- IRA organisation tager ansvar for mord på ung journalist
- Erhvervfolk anholdt i forbindelse med politisk systemskifte
- Mand indebrændt i rækkehus
- Plakatfuld mand kastede brand-bombe mod politistation
- Annoncer om tilbud og events og nyheder 24 timer i døgnet fra Gedser til New York
- Jordskælv får bygninger til at kollapse - flere dræbte
- Tragedier på stribe - et selvmord hver 4. dag blandt politibetjente
- Jordskred har slået 17 ihjel
- Kvinde brændt ihjel - manden sigtet for mord og fængslet
- Ejer af landligt vestsjællandsk hus forsvundet ved brand
- Den helt store påske-katastrofe - 207 bombe-dræbt heriblandt 3 danskere
- Ung mand overfaldet - befinder sig lige nu i ekstrem livfare
-
Klik venligst
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld